mandag den 26. marts 2012

kunst

støvkornenes dans af Hammerhøi

i lørdags var jeg på statens museum for kunst med min mor og søster.
vi skulle se udstillingen med Hammershøi og europa.
selv om jeg normalt ikke er så meget til "traditionel kunst" som rent faktisk ligner noget, synes jeg at denne udstilling var for vild.
Hammershøis stil er virkelig fed, han bruger mørke farver og en nedtonet palette. hans motiver er altid mere tomheden i rummet, end noget rent specifikt. mange af hans malerier portrætterer kvinder (ofte hans kone) stående med ryggen til. Andre var bare billeder af tomme rum, og havde altid sparsomme møblementer. Jeg kunne virkelig godt lide mystkken omkring billederne, den amtosfære og stemning de skabte, og at det ikke bare var sådan "let tilgængeligt" hvad det rent faktisk var han ønskede at vise med de billeder. jeg er heller ikke sikker på jeg forstod mening bag alle billederne, men de gav helt sikkert plads til at tankerne kunne spille frit.
jeg har postet mine tre yndlingsbilleder fra udstillingen, jeg havde flere af hammershør jeg rigtig godt kunne lide, men maleriet med støvkornene ramte et sted, hvor jeg bare vidste at jeg synes det var vildt flot, og jeg blev helt vildt inspireret og ja alt det der. møllers maleri af solnedgangen i fontainbleau er også bare et motiv jeg er vild med, jeg elsker farverne, og hvordan solen blændede én i øjnene når man stod og så på det. Det sidste billede af den franske kunstner Gauguin havde jeg i hovedet resten af dagen. Jeg ved ikke hvorfor, der er bare en historie i det billede, som jeg godt kunne lide at tænke på.

solnedgang, fontainebleau af valdemar s. møller
Tahitian Women Bathing af Gauguin

hov, forresten så har Kasper Bjørke vidst omsat Møllers billede af solnedgangen til musik, det hørte vi også, med de smart phones vi tourede rundt med på museet. det projekt hed music made by art, og i kan høre uddrag fra sangene der var med i projektet her det er vidst et projekt fra 2011, og måske er jeg den eneste der ikke havde hørt om det med whatever :)

5 kommentarer:

 1. god smag alligevel!

  SvarSlet
 2. det er nogen meget spændende billeder der viser et godt udsnit af den meget brede diversitet som man som individuel maler kan udvise i forbindelse med den proces der foregår i forbindelse med udøvelsen. spændende!!!

  SvarSlet
 3. Jeg har altid været helt forelsket i "støvkornenes dans". Sådan et fortryllende øjebliksbillede.

  SvarSlet
 4. jeg blev også virkelig inspireret af det nico. bare måske lidt af hammershøi generelt !

  SvarSlet